Някой има ли документ за евро стандарт,гледам по новините казаха,че ще има намаление на данъка на колите ако имате този документ.Ще търся от някаде да си изкарам този документ,защо да давам на тази скапана държава 130лв.като може почти на половина,някакви съвети да имате?
Известие
Collapse
No announcement yet.
евро стандарт
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от my_power88 Покажи съобщениеНякой има ли документ за евро стандарт,гледам по новините казаха,че ще има намаление на данъка на колите ако имате този документ.Ще търся от някаде да си изкарам този документ,защо да давам на тази скапана държава 130лв.като може почти на половина,някакви съвети да имате?Alfa Romeo 159 1.9jtdm EX
-
Първоначално публикувано от czd Покажи съобщениеМай има смисъл само ако си до74kW, иначе няма никаво намаление.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
до 100 магарета, евро 2 данъка х 2 със и без катализатор
над 100 коня е с намаление:
евро 3 - 20 %
евро 4 - 30 %
евро 5 - 40 %
евро 6 - 50 %
не е окончателно и може и да ви излъжаAlfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщениедо 100 магарета, евро 2 данъка х 2 със и без катализатор
евро 3 - 20 %
евро 4 - 30 %
евро 5 - 40 %
евро 6 - 50 %
не е окончателно и може и да ви излъжаFiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщениедо 100 магарета, евро 2 данъка х 2 със и без катализатор
евро 3 - 20 %
евро 4 - 30 %
евро 5 - 40 %
евро 6 - 50 %
не е окончателно и може и да ви излъжа
Comment
-
Първоначално публикувано от Mario_95 Покажи съобщениеЕвро 2 - данъка по 2 умножен ли беМене по случайност са ми записали че е Евро 2, 66 кВ
---------- Post added at 11:17 ---------- Previous post was at 11:11 ----------
Първоначално публикувано от Mario_95 Покажи съобщениеЕвро 2 - данъка по 2 умножен ли беМене по случайност са ми записали че е Евро 2, 66 кВ
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеТова инфо от къде го черпиш ?
Изискването за доказване на катализаторно устройство в автомобила остава чрез данъчната декларация. Еврокатегориите 3, 4, 5 и 6 ще бъдат доказвани с какъвто и да е документ на колата, в който е описана екокатегорията.
Отстъпката от годишния данък за произведените преди 2000 г. превозни средства с катализатори ще намалява с по 10 на сто на година. Така, ако тази година отстъпката е 30 на сто, то през 2017 г. ще отпадне напълно.
http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=104591
коя кола с какъв сертификат е регламентирано от ЕС, както съм изредил по-гореLast edited by ivo_63; d.m.y г., 13:20.Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Горното е отчасти е вярно, ама само за автомобили до 74кW. С по-висока мощност, ако искаш и 3 катализата наблъскай, няма да има отстъпки от данъка! За Евро 5 и 6 отстъката е 60%.
П.С. Аз не знам да има Alfa с ЕВРО 2 и нагоре, с мощност под 74kW, което автоматично изключва всички отстъпки.Sport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщениеГорното е отчасти е вярно, ама само за автомобили до 74кW. С по-висока мощност, ако искаш и 3 катализата наблъскай, няма да има отстъпки от данъка! За Евро 5 и 6 отстъката е 60%.
П.С. Аз не знам да има Alfa с ЕВРО 2 и нагоре, с мощност под 74kW, което автоматично изключва всички отстъпки.
Иначе е мега малумно новите коли да имат 2 пъти повече данъци, ама това да е проблема на държавата."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
И аз да се изкажа, пък после ме бийте!
Като си гледам Имолата, то доста по-нови коли от други марки използуват същите технологии. Например Ситроен до 2004 год слагат същия инжекицион като моя, като технологично моторите са поне на една идея зад моя.
Като сложа и , че карам на метан, по кое точно ЕВРО ще ми отчетат колата.
Само задавам прост въпрос.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеИ аз да се изкажа, пък после ме бийте!
Като си гледам Имолата, то доста по-нови коли от други марки използуват същите технологии. Например Ситроен до 2004 год слагат същия инжекицион като моя, като технологично моторите са поне на една идея зад моя.
Като сложа и , че карам на метан, по кое точно ЕВРО ще ми отчетат колата.
Само задавам прост въпрос.Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщениеАууу страхотна тема, моята алфичка си я купих 2008 г. и още не съм и плащал никакви данъци, защото са страхотни цифри. Ако кажете как може да се излъже общината да падне значително данък може и да се накумя да отида да го платя.
Comment
Comment